Käsityön lukiodiplomi 2011-2012

"Analyse blogs, name your looks: Analysoi muoti-, vaatetus ja harrastusblogien antamaa kuvaa tämän päivän tyyleistä. Nimeä, suunnittele ja tee näkyväksi oma tyylisi. Valmista jokin osa tyylikokonaisuudestasi."

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Vuoren ompelu ja ajatus virheet

Hei :]
 Väsyneenä ei kannata tehdä keskittymistä vaativaa työtä, jos ei halua käyttää ratkojaa yhtä paljon kuin ompelukonetta.

Tähän kuvaan olen omellut vuoren kasaan ja työhön kiinni kaulaaukosta ja hihansuista. Ajatusvirheiden takia jouduin lopulta ratkomaan olkasaumat auki, jotta pystyin kääntämään työn.
Jos havainnointikyky ei riitä olisi ehkä kannattanut harsia tai edes nuppineulata saummat mitkä aikoo ommella ja koittaa sen jälkeen että onnistuuko kääntäminen. Mutta minäpä aloin vain suoraan ompelemaan, minkä takia jouduin käyttämään ratkojaa muutamaan kertaan. 


Seuraava homma on helman siistiminen. Ajattelin tehdä helmasta pussihelman monesta eri syystä: Silloin työn saumat ei näy. Helman pussimaisuus peittäisi vetoketjujen ylimääräiset kiemurat. Pussihelma tekisi mekosta kevyemmän näköisen. Huono puoli pussihelmassa on se, että se lyhentää mekon pituutta. Teen siis mekkoon pussihelman, jossa pituus lyhenee mahdollisimman vähän.

Lisäksi hommaa jäi vuoren käsin ompelemisessa vetoketjuun (hidas, mutta helppo homma) ja olkasaumojen uudestaan ompelemisessa. Lisäksi työssä on aikapaljon silitettävää. Silittämällä yritän saada myös vetoketjut ja kaula-aukon siistimmiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti